Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дегідратор - це апарат для видалення вологи з продуктів, що дозволяє продовжити термін їх зберігання і зберегти набагато більше корисних речовин. Професійні сушіння дегідратори мають корпус з нержавіючої сталі, надійні лотки або полиці-решітки металеві, а напівпобутові моделі роблять із пластику. Корпус з нержавіючої сталі зазвичай є більш довговічним та легким у догляді.
Як вибрати дегідратор для овочів та фруктів, м'яса чи риби?
Перед покупкою бажано визначитися для чого використовуватиметься дегідратор. Деякі краще підходять для сушіння м'яса, інші хороші у створенні сухофруктів. Можна підібрати і універсальний варіант, який підходитиме більшості видів продуктів. Зверніть увагу обов'язково на потужність апарату, кількість рівнів та розмір полиць, на принцип обдування та кількість вентиляторів усередині камери. Рекомендується використовувати сушарки для овочів та фруктів щонайменше на 10 лотків. Також зверніть увагу на функції безпеки, такі як захист від перегріву та автоматичне вимкнення при досягненні певної температури. Ці функції допомагають запобігти можливим аварійним ситуаціям і зберегти ваш дегідратор на довгі роки. Для сушіння м'яса та чіпсів з м'яса бажано мати регулювання вологості чи зручні механізми випуску зайвої вологи. У недорогих моделях випуск вологи може бути за допомогою відкриття дверцят, але деякі моделі сушарок через це припиняють свою роботу. В інших моделях є вбудована система зміни вологості. Цей показник важливий не тільки для м'яса, але і для фруктів, тому що при великій вологості фрукти та ягоди починають швидко окислюватися, що погано позначається на їх смаку та корисних властивостях. Дегідрат повинен бути досить потужним і з великим вентилятором, щоб потік теплого повітря був якомога ширшим. Зазвичай вентилятори у сушарок бувають від 15 до 17 сантиметрів, що є достатнім розміром. Корпус у сушарки повинен бути непрозорим, а також затінені дверцята, щоб не пропускати сонячне світло.
Час сушіння продуктів, фруктів, м'яса, трав, ягід, сиру, хліба у дегідрататорі?
Все залежить від самого продукту, вмісту вологи, товщини нарізки, соковитості, шматків нарізаних, іншого. Сушіння м'яса в дегідрататорі в середньому займає 6-7 годин для яловичини, 5-6 годин для курки та іншого птаха. У середньому при 40 градусах пастилу\хлібці висихають за ніч (близько 8 годин).
Який дегідрат краще вертикальний чи горизонтальний?
Як правило, професійні моделі дегідратів йдуть горизонтальні, тому що горизонтальні апарати сушать краще – є моделі від 6 до 40 рівнів. Побутові сушіння можуть бути вертикальні, але їх єдиний плюс - можна докуповувати лотки і надбудовувати їх зверху.
Яка температура має бути в дегідрататорі?
Залежно від товщини продуктів, рекомендується на початку сушіння встановити температуру 70-75 ° С на 2-3 години. Упродовж цього терміну продукт прогріється до 40-45 °З. У другому періоді сушіння - дегідрататор переводиться на досушування продуктів на 42-45 °С. Рекомендована температура - 65-70 ° C: при цій температурі більшість хвороботворних бактерій загинуть. Якщо ви абсолютно впевнені в якості та безпеки м'яса, то можна сушити при нижчій температурі - 50-55 ° С, смак і текстура продукту буде краще.
Як правильно сушити м'ясо у сушарці?
Встановити рівні з викладеним м'ясом на електросушарку, накрити кришкою та запустити дегідрацію за температури 60°С - 70°С. В'ялити м'ясо від 8 до 20 годин - на свій смак залежно від необхідного рівня вологості готового продукту. Перед використанням обов'язково читайте інструкцію для своєї моделі дегідратора.
Купити дегідратор професійний для м'яса, фруктів, ягід, сиру, риби, трав можна у нашому магазині Голос Кухарі - доставка по Україні.